matildajohansson

en vecka mitt i livet

1. Veckans låt

Wintersong (spotifylänk) med Sarah Mclachlan. Kom att tänka på den låten och började lyssna på den igen för några dagar sedan. En låt som betyder väldigt mycket för mig och som river upp både härliga och vemodiga känslor. Jag får ont i magen men känner samtidigt otrolig lycka. Blir alldeles fylld av bitterljuva känslor när jag lyssnar och sjunger med. Anledningen? Jag och Sadida sjöng den på julavslutningen 2012, en tid jag tänker tillbaka på med ett léende. Jag lyssnade även mycket på den låten julen 2013, precis när det hade blivit jag och han igen. Det kanske inte riktigt förklarar de ångestfyllda känslorna jag har kopplat till låten, men låt oss säga såhär: det är inte lättaste att få erbjudandet om att ge sitt hjärta till någon som en gång krossat det, och också vara modig nog att säga ja.

2. Veckans tips

På tal om musik, kolla in Spotify's egna spellistor på "utforska" -> "humör". Jag hittar alltid nya bra låtar när jag lyssnar på vad som finns där. Tycker de har så mysiga titlar som speglar vad listorna innehåller för låtar också, t.ex min favorit "wake up and smell the coffee" som jag lyssnar på typ konstant, eller "julmys" och "feel good friday" hihi<3

3. Veckans bästa 

Att komma hem efter jobbet. Haha! Även om jag älskar mitt jobb så är det bara så skönt när man kommer hem och kan slänga sig i sängen.

4. Veckans jobbigaste

Min trötthet. Har varit så trött på mornarna! 

5. Tre tankar under veckan

1) Mina problem med att ofta ha en känsla av att personer inte har intresse av att höra på vad jag har att säga en längre stund. Och därför begränsar jag mig genom att stressa igenom vad jag vill säga på ett kortfattat sätt och undviker längre utläggningar, främst med personer som inte står mig nära. Jag ser inte ner på mig själv på något sätt, men jag agerar utifrån en grundläggande känsla att jag måste skynda mig lite och inte vara det minsta långrandig. Vet inte om det makes any sense men jag inser detta problemet mer och mer och vill göra något åt det.. 2) Att det amerikanska systemet för röstning är så skevt. Och att det är helt otroligt att endast ca hälften av alla röstberättigade i hela Usa tog sig tiden att rösta?!!!! Hillary fick majoriteten av de röstandes röster men på grund av att Trump vann så många elektor-täta stater så blev det ändå han som vann... riktigt illa. 3) Har även funderat kring huruvida jag vill jobba/vara ledig i jul, och jag har bestlutat mig för att jobba julafton! Cash is king! ;-)

6. Veckans roligaste

Det har faktiskt inte hänt något alldeles jätte-roligt som jag kommer på sådär på rak arm. Eller jo! Att vi eventuellt har en lägenhet på g nu.

7. Veckans vill-ha

Ett par goa långkalsonger. Haha!

8. En bild som symboliserar veckan

9. Såhär avslutar jag denna veckan

Jobb jobb jobb! :-) Och idag blir det att fira pappsen med att äta lunch ute.

10. Veckans känsla

Jag har känt mig lite av varje: trött, strukturerad, en liten släng av ångest nånstans och en större släng av glad och på alerten.

11. Saker jag ser fram emot med nästa vecka

Min syster fyller år och det ska bli kul att ha henne hemma då, och så får jag äntligen träffa Martin igen till helgen! Om jag får ledigt på söndag så hade M idé om att besöka en julmarknad tillsammans. Så jag hoppas verkligen det går<3

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas